torstai 12. marraskuuta 2015

Scuba diving first time

En ollut koskaan aikaisemmin ollut erityisen kiinnostunut sukeltamisesta, koska mahdollisuutta sen kokeilemiseen ei ollut tullut Suomen oloissa vastaan. Siksi en osannut oikein tiennyt mitä odottaa, kun lauantaina pääsin kokeilemaan sukeltamista dicover scuban merkeissä.

Aloitimme perusasioiden läpikäymisellä edeten veden vaikutuksesta aina varusteisiin ja niiden toimintaan asti käyden läpi pian suoritettavat harjoitukset. Periaatteessa kaikki tuntui selkeältä ja helpolta ja pian huomasinkin olevani täysissä tamineissa valmiina hyppäämään altaaseen.
Pian aiemmin helpoilta näyttäneet harjoitukset tuli kohdata käytännössä. Hengittämiseen tottui suhteellisen nopeasti, mutta olihan se jännittävää tehdä se ensimmäistä kertaa vedenalla, vaikka olimmekin vain altaassa.
Yhtäkkiä alkoi tuntua, ettei mikään tule onnistumaan ja sain aiheutettua itselleni pienen paniikin. Veden alla kaikki tuntui niin hallitsemattomalta, kaikki raajat vain lähtivät lentoon. Olen kärsinyt lievästä ahtaanpaikankammosta, mutta se ei tuntunut lainkaan ylitsepääsemättömältä asialta. Rauhoiteltuani itseni jälleen kävimme henkilökohtaisesti opettajan kanssa läpi harjoitukset ja sain varman olon niiden suhteen.
Sitten tulikin aika siirtyä tositoimiin kun saimme käskyn hypätä mereen. Syvemmälle mentäessä kohtasin heti ongelmia paineiden tasaamisessa, mikä ei ollutkaan niin helppoa kuin maalla. Aluksi tuntui, että korvat meinaavat räjähtää ja ettei tästä tule mitään, mutta pikkuhiljaa homma alkoi kuin alkoikin sujua ja pääsin pulahtamaan pohjaan (n.10 metriä) asti  ja suorittamaan perusharjoitukset siellä. Se fiilis oli aivan mahtava kun alun vaikeuksien jälkeen pääsi kokemaan miltä se sukeltaminen oikeasti tuntuu.

 Ei aikaakaan kun happivarastot näyttivät että on aika palata pintaan ja lopettaa tämänkertainen sukellus. Hyvät fiilikset jäi ehdottamasti päällimmäisenä mieleen ja into kokeilla lisää vaan kasvoi.

En jotenkin olisi osannut kuvitella kuinka kiehtovaa sukeltaminen voi olla.
Nyt tarkoituksena olisi jatkaa ainakin openwater kurssi ja mahdollisesti myös advance, let me see...
Kuvat Toni Saloranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti